26 нардепів «Слуги народу» фігурують у кримінальних провадженнях. ВІДЕО
19.06.2020 12:30

Український політик Ігор Мосійчук переконаний, що дострокові парламентські вибори відбудуться вже наступної весни, а також повідав про кримінальні справи проти нардепів пропрезидентської партії, а також про державну зраду.

Про це він розповів у ексклюзивному коментарі інтернет-виданню Новости Украины — From-UA.

Мосійчук переконаний, що у партії «Слуга народу» незабаром може статись розкол.

«За моєю інформацією деякі кандидати зі «Слуги народу», які зараз претендують на участь в праймеріз і київських виборах, вже серед свого оточення говорять про те, що незалежно від результатів праймеріз, вони підуть на вибори. Тому я прогнозую, що ми на київських виборах можемо отримати декілька кандидатів із членів фракції. Чи буде розкол? – Думаю буде! Коли саме це відбудеться сказати важко, адже вони перебувають у режимі турбозашкварів, отож трапитись розкол може у будь-який день», - сказав він.

Політик також поділився інсайдом про те, що велика кількість «слуг народу» загрузла у кримінальних справах.

«Це випадково підібрані у партії люди, яких так само підбирають і у Кабмін. Я не знаю, хто проводив по ним спец перевірку. Я оприлюднив документи по ґвалтівнику Іванісову, однак, за моєю інформацією, окрім нього 26 депутатів були чи є фігурантами кримінальних проваджень, що було приховано під час виборчої кампанії. Наприклад на Луганщині депутатом від «Слуги народу» є депутат, по якому є три провадження, де фігурують підприємства, де він є засновником. Одне з них стосується державної зради - взяли кредит у банку, заставили там майно, а потім це ж майно і кредит вивели в Білорусь», - розповів співбесідник.

Ігор Мосійчук висловив припущення, що через численні скандали всередині пропрезидентської партії, вже наступного року суспільство отримає парламентські дострокові вибори.

«Я вважаю що вибух у партії може відбутись у будь-який момент. Поки що їх стримує рейтинг, який домальовують, і президент. Після крижаного душу на місцевих виборах я думаю, цей процес пришвидшиться і не виключаю, що навесні наступного року, ми можемо отримати нові парламентські дострокові вибори. Особливо, якщо третій уряд, який вони («Слуги народу» - прим.ред.) призначать восени буде так само складатись з випадкових людей, які замість реальної роботи ліпитимуть слайдики», - резюмував політик.