«Це недоречно». Ірина Верещук відгукнулась на прапор ЛГБТ на Батьківщині-матері
22.06.2020 14:00

Народний депутат від фракції «Слуга народу» Ірина Верещук переконана, що сьогодні недоречно обговорювати питання ЛГБТ-спільноти, які повісила прапор на Батьківщину-матір, замість того, щоб схилити голову, запалити свічку пам'яті за полеглими у Другій світовій війні.

Про це вона розповіла інтернет-виданню Новости Украины — From-UA.

Коментуючи нещодавню акцію ЛГБТ-груп із прапором сексменшинств на головному пам’ятнику Києва, Верещук відмітила, що вона була недоречною, зважаючи на сьогоднішній День пам’яті і скорботи.

«Наскільки я зрозуміла, вони зробили це з квадрокоптера. Вони туди не добралися, тому зробили так, що реально виглядає, що на її мечі прикріплений флаг ЛГБТ. Мені важко зараз зрозуміти, що було в головах у людей, які вирішили, що такий перформанс є доречним саме сьогодні. Я прочитала, що зараз відбувається місяць ЛГБТ, але не можна проводити паради, і вони шукають такі форми, які б загострили проблеми ЛГБТ-груп у суспільстві. Сьогодні 22 червня, день скорботи і пам'яті, почалася Велика Вітчизняна війна, і Київ почали бомбити. Зрозуміло, що це те, що змушує нас схилити голову і помолитися за душі усопших. До чого тут зараз і чи є це доречно саме в такій спосіб поєднувати — я не думаю, що це доречно», - сказала вона.

Народний депутат також акцентувала на тому, що подібні витівки на фоні фінансової та моральної кризи сприймаються негативно суспільством, тож ЛГБТ-спільноти повинні шукати інші форми аби заявляти про себе.

«От давайте ми будемо шукати доречні форми, бо наразі суспільство не толерує такі форми. Я розумію, що вони теж мають право і мають якусь фінансову здатність, тому що це ж було кимось ініційовано, профінансовано, зроблено, знято, тепер це фото облетіло весь інтернет. Чи є добра така провокація у той час, коли у нас така ситуація? Я кажу така, маючи на увазі не тільки економічно, але і емоційно важка. Вчора у Києві сталася трагедія, загинули люди. Ми шоковані ситуацією, яка є. Це накладається і на такий депресивний стан, пов'язаний з карантином, ще накладається багато інших чинників. І замість того, щоб дійсно об'єднатися, схилити голову, запалити свічку пам'яті і обговорити питання, які на сьогодні є актуальними в контексті і Другої світової війни, і Великої Вітчизняної, ми обговорюємо питання ЛГБТ-спільноти, які повісила прапор на Батьківщину-матір, яка є святим символом для багатьох. Це недоречно», - резюмувала вона.