Виборець дозволив Зеленському себе обманути, - політолог
24.06.2020 14:30

Політолог Володимир Цибулько переконаний, що президент втрачає свого виборця, який розчарувавшись і прозрівши переходять на бік інших політ сил.

Про це він розповів інтернет-виданню Новости Украины — From-UA.

Політолог пояснив причину падіння довіри до Зеленського.

«Є об'єктивний процес, який відбувається з кожним президентом після обрання. Хочу нагадати, що Порошенко був обраний у першому турі, і так само Віктор Ющенко, з колосальним рівнем довіри — понад 60%. Але справа у тому, що приймати управлінські рішення і догодити всім неможливо. Тому виборець, очевидно, дозволив себе обманути Зеленському, а зараз розставляє всі крапки над “і”. І, по суті, зараз вже проросійська частина електорату переходить до Бойка, проукраїнська до Порошенка, і Зеленський починає провисати. Але особисто його електорату не так багато насправді», - сказав він.

Політолог також наголосив, що без належного професіоналізму, президентові і його партії не виграти вибори на місцях.

«По суті, він зараз у доволі складній ситуації, тому що або буде віп-агітатором за “Слугу народу” на виборах до органів місцевого самоврядування, або програє місцеві вибори. Мені здається, що якраз на місцевих виборах виборець діє досить практично, розуміючи, хто що вміє робити. І тут для “Слуги народу” буде певний шок, тому що ігри в нові обличчя людей позабавляли, але жити і керувати містами треба кваліфіковано, тому тут вже феномен запиту на нові обличчя недостатній. Все-таки тут потрібний професіоналізм. В “СН” багато людей з управлінським досвідом, але сам лише управлінський досвід і самих лише коштів на виборну агітацію малувато. Тут зовсім інші якості повинні проявитися в якості розуміння проблем міст, громад», - резюмував Цибулько.