«Європейська солідарність» може «задавити» Зеленського. І ось чому
24.06.2020 13:30

В цілому в Україні відчутно створюється образ і атмосфера політичних репресій Про це в ексклюзивному інтерв’ю кореспонденту інтернет-видання Новини України – From-UA розповів політичний експерт, директор Школи відповідальної політики Андрій Юсов.

Коментуючи опубліковані опубліковані результати опитування соцмоніторингу, згідно з якими виявляється, що рейтинг “СН” і ОПЗЖ впав, а рейтинг “ЄС” зріс, наш співрозмовник зауважує наступне: «В цьому є певна логіка. Володимир Зеленський, його влада і команда зробили все можливе для того, щоб їхній рейтинг вправ. Тобто завішені очікування, завішені обіцянки і достатньо невиразна соціальна політика, антикризисна політика і зовнішня, і внутрішня, ситуація на сході — тобто за всіма напрямками, за якими були великі очікування від Зеленського, немає коефіцієнту корисної дії».

«А з іншого боку, переслідування опозиції, переслідування незалежних опозиційних громадських діячів, мова не тільки про понад 20 кримінальних впроваджень персонально проти Порошенка, які носять політичний характер, а й проти його соратників. В одну загальну скриньку йдуть і кримінальні справи і проти Тетяни Черновол, проти Омеляна. Тобто в цілому в Україні відчутно створюється образ і атмосфера політичних репресій. В таких умовах більше дивляться в бік опозиційних сил», - додав політичний експерт.

Ну і другий великий фактор, на думку нашого співрозмовника, це те, що вже понад рік пройшов після президентських виборів, і оскільки нових яскравих політичних проектів не з'являється, виборець знов більш прискіпливо дивиться на існуючі політичні проекти.

«Нові я в першу чергу маю в українському патріотичному і опозиційному полі. Тому так підросла і ще зростає “Європейська солідарність”», - роз’яснює директор Школи відповідальної політики.

Андрій Юсов не виключає, що і “Батьківщина” також може покращувати свої позиції, і інші традиційні політичні сили.

«Але це початок сезону, і вже анонсовані певні об'єднавчі процеси, коаліційні процеси, і якщо ядром цих процесів буде, наприклад, “Європейська солідарність”, то вона може ще покращити свої позиції. А Зеленський буде і далі втрачати. Скоріш за все, що це вже тенденція», - резюмував наш співрозмовник політичний експерт Андрій Юсов.