Політичний експерт пояснив, чому рейтинг президента і його партії йде на дно
25.06.2020 08:30

Кандидат політичних наук, політичний експерт і журналіст Євген Магда передбачає, що на фоні стрімкого падіння рейтингу «Слуги народу», Україні не уникнути восени дострокових парламентських виборів.

Про це він розповів інтернет-виданню Новости Украины — From-UA.

Євген Магда розповів, що є чимало об’єктивних причин того, що рейтинг «Європейської солідарності» стави вищим, аніж партії президента.

«Я думаю, що тут треба говорити про низку факторів. Якщо ми говоримо про падіння рейтингу “Слуги народу”, то воно очевидно корелює з падінням довіри до президента, тому що Володимир Зеленський є своєрідним рейтинговим локомотивом для своєї партії. Що стосується “Європейської солідарності”, то там кілька складових. Одна складова — це достатньо активна позиція з приводу надання допомоги тим, хто постраждав від COVID-19. Достатньо активний і фонд Порошенка, і власне депутати від “Європейської солідарності” допомагали. А друге — це політичне переслідування Порошенка, тому що у нас люди в цьому плані не змінилися, і тих, кого переслідують, в принципі, люблять. А команда Порошенка достатньо активно і грамотно інформаційно висвітлює. Плюс ситуація навколо партії “Голос”, звідки пішов Святослав Вакарчук, а це найближча ідеологічна партія до “Європейської солідарності”, тому нічого дивного в цьому нема», - пояснив кандидат політичних наук.

Політичний експерт також зазначив, що в умовах втрати довіри до партії влади суспільству необхідне розуміння того, як боротись з побутовими негараздами допомоги у яких, держава наразі не надає.

«Я думаю, що власне через ці рейтингові тенденції ми і чуємо припущення про можливі дочасні парламентські вибори восени цього року. Це все поки що на рівні припущень, але те, що тренд такого невпинного зростання популярності Зеленського перервався, це факт, і можна говорити про те, що медовий місяць шостого президента з українським суспільством, в принципі, завершився. Тепер все залежить від того, наскільки ми всі разом будемо переносити побутові виклики. І плюс до цього треба додати, що держава, а у нас вже за традицією держава асоціюється з тією партією, яка при владі, тобто “СН” так і не надала конкретної інформації про те, як буде розвиватися ситуація, що будуть робити, на яку допомогу можуть розраховувати ті чи інші люди. Тобто тут все для партії влади сумно і потребує від неї набагато більш рішучих рішень і дій, ніж є сьогодні», - резюмував Магда.