Закарпатську ОДА Офіс президента змусив піарити "Велике будівництво"
25.06.2020 09:16

Портал Бабель повідомив, що отримав з джерела в ОДА лист від Офісу президента України, в якому ОП просить місцеву владу розповідати про програму президента «Велике будівництво», використовуючи спеціально розроблений для цього однойменний брендбук.

Разом з тим місцева влада повинна відзвітувати про свою роботу.

Тут повинні підготувати інформаційні стенди, буклети, відео та фото, що стосуються програми президента. Також ОП просить використовувати новий логотип, а в соцмережах — хештег #Великебудівництво. Офіс президента хоче, щоб на споруджуваних об'єктах або тих, що ремонтуються, встановили інформаційні борди в жовтих або зелених кольорах, забрендували спецодяг і техніку — щонайменше 20 службових автомобілів обласних і районних державних адміністрацій. За який кошт обласні керівники повинні брендувати техніку і виготовляти борди — у документі не вказано.

Частково прохання з листа вже виконали. Айдентику кампанії на свої сторінки у Facebook додали 13 облдержадміністрацій — вони змінили обкладинки або аватарки.

Головне фото людини або організації у соцмережі: Волинська, Дніпропетровська, Закарпатська, Івано-Франківська, Кіровоградська, Львівська, Миколаївська, Рівненська, Харківська, Херсонська, Хмельницька, Черкаська та Чернігівська.

«Бабель» направив інформаційний запит в Офіс президента України з проханням уточнити, як буде фінансуватися ця ініціатива.

Експерт з Конституційного права Андрій Магера в коментарі «Бабелю» уточнив, що Офіс президента є допоміжним органом при главі держави і не має права давати доручення обласним державним адміністраціям.