Відома українка сказала, що українці дуже ліниві
26.06.2020 13:30

Архітектор Лариса Скорик вважає, що українці надто ліниві, аби достатньо знати права, гарантовані їм Конституцією України.

Про це вона розповіла інтернет-виданню Новости Украины — From-UA.

Роздумуючи над тим, чи Конституція і досі є основним законом України, Скорик зауважила, що на неї давно перестали зважати, як і на багато інших законів.

«Я взагалі сумніваюсь, що в Україні є якісь закони, які діють. Конституція повинна бути основним законом, але те, що вона не виконується, про це нема навіть що говорити. Один тільки закон про продаж землі, який прийнятий був потихеньку, що означає? Конституція порушується на кожному кроці. Це є закон, не діючий і в сьогоднішній Україні», - пояснила вона.

Архітектор також добавила, що не вірить у те, що найближчим часом ця ситуація якось зміниться хіба, у далекому майбутньому. А зараз на це марно сподіватись.

Резюмуючи, Скорик сказала, що українці розуміють що таке Конституція, але прав, які вона їм дає незнають, оскільки не читали її.

«У нас немає такої особливої рвучкості до того, щоб набувати знання в будь-якій сфері. Якщо ми говоримо про пересічних українців, то ця рвучкість тут абсолютно відсутня. Даруйте, але ми абсолютно ледачі в цьому аспекті — в набуванні знання, і законів так само. Хіба що, може, як сказав Остап Бендер, ʺчтят Уголовный кодексʺ деякі, і то не чтят, але хоча б у всякому разі його читають, щоб знати, як його обходити», - підсумувала вона.