ЗМІ: Через Шакирзяна Рівне знову закриють на карантин?
07.07.2020 13:27

Через популістичні заклики відкрити дитячі садочки, місто Рівне може значно погіршити показники по Covid-19 та наразитися на новий рівень небезпеки. Про це повідомляє Інтернет-видання «Відкрита Україна» з посиланням на власні джерела в Міністерстві охорони здоров’я України.

Попри те, що ситуацію з вірусною небезпекою у місті вдалося локалізувати і взяти під чіткий облік, захворювання продовжує забирати життя людей у Рівному. При цьому вікового цензу для хвороби не існує. За показниками відповідних служб облдержадміністрації у Рівному та області хворіють люди від 1,5 до 82 років. Щоденні дослідження з вияву випадків захворювання нагадують повідомлення з фронту, зазначає видання.

«У той самий час знаходяться безвідповідальні «рупори», які, користуючись загальним недовольством людей через карантинні обмеження, намагаються спровокувати суспільний рух щодо припинення карантину в дитсадках та навчальних закладах. Ці люди хочуть перекласти усю відповідальність за конфлікт між групами населення і службами реагування - на місцеву владу. А самим отримати лаври борців з «безвідповідальністю і недбальством». При цьому забуваючи, що у Рівному чи не щодня від Covid-19 помирають люди.

Так на сайті електронних петицій за підписом Віктора Шакирзяна (очолює одну з місцевих ГО), з’явився заклик припинити карантинні обмеження для дітей з посиланням: “на приклади інших регіонів, де, не зважаючи на карантин, працювали чергові групи, чергові садочки, дозволено працювати малочисельним групам», - йдеться в повідомленні.

В.Шакирзян прводить зустріч з жінками в приміщенні без масок і дезинфікуючих засобів. Фото facebook.com/viktor.shakyrzan

На своїй сторінці в ФБ Шакирзян повідомляє: «Під час акції ми поспілкувалися із представником МОНу Сальковим Віктором. Він пообіцяв, що міністерство рекомендує обласному департаменту освіти розглянути можливість відновлення роботи дитячих садків за умови жорсткого дотримання протиепідеміологічних заходів».

В той самий час у інфекційному відділенні Рівненської центральної міської лікарні знаходиться 10-місячний малюк, у якого виявили коронавірус. Про це розповів начальник управління охорони здоров’я Рівненської ОДА Олег Вівсянник.

Фото ілюстраційне dailymail.co.uk

Міський голова Володимир Хомко прокоментував звернення: «До мене в останні дні дуже багато звертаються щодо послаблення карантину, – наголосив мер . – Я розумію, що є проблеми з фінансами, карантин уже всім набрид. Але я відповідаю за життя і здоровя рівнян. Тому є питання, які будуть вирішені однозначно – і моя відповідь категорична».

Таким чином в Рівненській області наразі маємо близько 4000 випадків захворювання на коронавірус, зазначає «Відкрита Україна».

Через ускладнення викликані COVID-19 в області уже 75 летальних випадків. Сьогодні, на жаль, померло ще 3 людей. Це 65-річна жителька Березного та 2 рівнян - 83 і 88 років, повідомляє “Радіо Трек”.

Важно! Материал подготовлен на основании актуальных научных и медицинских исследований и носит исключительно информационный характер. Данная информация не может быть основанием для установки диагноза или лечения. Если у вас проблемы со здоровьем, для установки диагноза обязательно обратитесь к врачу.