Зеленському вигідно тримати Порошенка судом на короткому повідку
08.07.2020 16:07

Порошенко використовує відвідування суду як політичний піар, але що найбільш цинічно, він каже, що це політичне переслідування його як колишнього президента. Про це в ексклюзивному інтерв'ю кореспонденту Інтернет-видання Новини України – From-UA розповів правозахисник, член Правління Української Гельсінської спілки Володимир Чемерис.

За словами нашого співрозмовника, це, з одного боку, звучить цинічно, тому що якраз за часів Порошенка власно і відбувалися політичні переслідування, тобто правоохоронні органи, по суті, були інструментом політичних переслідувань, в результаті яких і опоненти, і журналісти, згадайте Коцабу, Васильця, Моравицького, оголошені в'язнями сумління.

А з іншого боку, зауважує правозахисник, очевидно вже тепер, що Зеленський фактично повністю продовжує політичну лінію Порошенка, тому говорити про якісь політичні переслідування це дивно і абсолютно не відповідає ніякій дійсності.

«Проти нього 27 справ, 4 з них зараз, здається, закриті, але скоріш за все, якщо б не було політичної заангажованості слідства зараз, вже при новому президенті, то з цих справ ми б вже побачили якийсь результат, тобто побачили б вже і затримання, і слідство, і, можливо, вже б справа дійшла до суду», - звертає увагу експерт.

«А саме те, що Порошенко і далі використовує ці справи як політичний піар, а слідство, очевидно, нічого серйозного не збирається вчиняти щодо колишнього президента, свідчить швидше про те, що існує така позиція теперішньої влади, щоб просто тримати Порошенка на короткому повідку і коли потрібно, домовлятися. І ми вже бачили не раз, коли фракція “ЄС” голосує в унісон зі “Слугою народу”», - резюмував наш співрозмовник правозахисник Володимир Чемерис.