Україна отримала підтримку ЄС щодо законопроекту «Про медіа»
09.07.2020 11:39

Європейський Союз підтримує ухвалення напрацьованого законопроєкту «Про медіа» (2693-д від 02.07.2020) і запевняє, що й надалі продовжить плідну співпрацю з Україною стосовно цього питанння.

Зокрема 8 липня під час онлайн-дискусії, присвяченій обговоренню його положень щодо діяльності онлайн-медіа, Танел Танг, спеціаліст із політичних питань Групи з підтримки України Європейської комісії нагадав про зобов’язання України наблизити власне медійне законодавство вимогам ЄС.

«Ми повністю обізнані з викликами, які постають перед Україною у цьому напрямі, і продовжуємо висловлювати нашу солідарність і підтримку», – наголосив він.

Експерти з Ради Європи також вже отримали запит на експертизу нової версії законопроєкту «Про медіа». Про це повідомила керівник проекту «Європейський Союз та Рада Європи працюють разом для підтримки свободи медіа в Україні» Галина Смірнова.

Також варто зазначити, що Посольство Швеції в Україні вже виказало свою підтримку змінам медійного законодавства. «Ми вітаємо прогрес у проекті Закону про ЗМІ, та його узгодження з Угодою про асоціацію та Стандартам Ради Європи. Сподіваємось на консультації із зацікавленими сторонами та прийняття закону», - зазначається на офіційній сторінці Посольства у Twitter.

ЄС вбачає у майбутніх змінах законодавства наближення українського медіа-простору до європейських стандартів та ще один крок вперед для українського суспільства в цілому.