Вже не відвертиться: Порошенкові передрікають нову кримінальну справу
09.07.2020 15:57

Скоріш за все, плівки Деркача передали люди, що дотичні до українських спецслужб. Про це в ексклюзивному коментарі кореспонденту інтернет-видання Новини України – From-UA розповів український політик і журналіст, колишній депутат Верховної Ради України VIII скликання Ігор Мосийчук.

Коментуючи опубліковані сьогодні плівки Деркача, де начебто розмовляють Порошенко та Путін, наш співрозмовник зауважує наступне: «Такі ж плівки зараз знаходяться в США, є об'єктом розслідування і проходять експертизу на автентичність. І напевно, що за місяць-півтора нас чекає заява спецпрокурора США у справ “Бурісми”».

«Чому саме зараз? Бо в контексті передвиборчої кампанії США ці плівки були передані людьми, які їх записували. І скоріш за все, що ті люди дотичні до українських спецслужб, принаймні, на ринку ходила мова про продаж подібних плівок. Але одне не виключає інше», - додає політик.

За словами екс-нардепа, так, їх використовують для того, щоб підіграти одній з сил у США на виборах, але скажіть, будь ласка, якщо навіть і так — це міняє суть справи для України? Це не міняє суть справи.

«Якщо злочин був скоєний, то за нього треба відповідати, а причини оприлюднення плівок тут не є суттєвим для українців. Для нас суттєво встановити істину у справі. Два місяці після Дебальцевого президент України Порошенко займається рукопожаттям, обнімашками-ціловашками і, вибачте, політичними поблядушками з президентом РФ Путіним», - звертає увагу журналіст.

Щодо підтримки Порошенка прибічниками і можливого мітингу, то на думку політика, люди, які звикли аналітично мислити мали б замислюватися над тим, що робив тоді Верховний головнокомандувач і в історії з Кримом, про яку ми чули в розмові Байдена і Порошенка, і проаналізувати розмову з Путіним.

«Так, їм можуть сказати, що ці плівки фальшиві. А що вони будуть казати тоді, коли спецпрокурор США буде пред'являти певному колу осіб звинувачення? І, повірте, так і буде», - резюмував наш співрозмовник екс-нардеп Ігор Мосійчук.