Кадрова комісія прокуратури може звільнити прокурора-рейдера Жернового, - ЗМІ
09.07.2020 17:33

Кадрова комісія прокуратури прийняла до розгляду скаргу трудового колективу виробника «Семки», щодо участі сумського прокурора А. Жернового у рейдерських діях, стверджує Інтернет-видання «Відкрита Україна».

Протягом наступного тижня кадрова комісія прийме рішення щодо можливості подальшого перебування даного прокурора у складі прокуратури.

З початку червня тривають спроби рейдерського захоплення майна ТОВ «Волана», яке виробляє снеки в Синельникові Дніпропетровської області, серед продукції – популярні торгові марки «Семки» та «Козацька слава». На підприємстві працюють сотні працівників, які продовжували свою діяльність навіть в умовах карантину, підприємство сплачує значні суми податків до державного бюджету. Зарічний районний суд Сумської області наклав арешт на майно підприємства по справі, до якої ТОВ «Волана» не мало і навіть теоретично не могло мати якогось відношення. Апеляційний суд через місяць скасував незаконне рішення, проте представники підприємства вимагають покарати залучених до рейдерських дій посадовців. ДБР зобов'язали відкрити кримінальне провадження щодо слідчого Сумського СБУ та прокурора Сумської прокуратури.

«Представники ТОВ «Волана», котрі особисто передавали скарги до комісії впевнені що комісія винесе справедливі рішення, відповідно до проголошеного Президентом В.Зеленським курсу реформ прокуратури. І рейдери в погонах разом із депутатами типу Д. Лубінця не зможуть «віджимати» приватну власність у власних інтересах», - резюмує «Відкрита Україна».