Депутати фракції «Слуга Народу» відмовились вступати в депутатське об'єднання рейдера Лубінця, - ЗМІ
10.07.2020 10:40

Після невдалої спроби рейдерської атаки на ТОВ «Волана» — заводу, що випускає продукцію під торговою маркою “Семки”, Дмитро Лубінець, який публічно з трибуни Верховної Ради підтримував рейдерів, розпочав створення депутатської групи, що має на меті арештувати активи заводу та передати його новим власникам. В звязку з чим, журналісти Інтернет-видання «Відкрита Україна» поцікавились у народних депутатів, членів найбільшої фракції Верховної Ради "Слуга Народу", чи підтримують вони ініціативу свого колеги.

Так, народний депутат партії “Слуга Народу” Костюх Анатолій Вячеславович в коментарі виданню зазначив таке: "Я ознайомлений із ситуацією і точно не буду в цю історію вступати. Підприємство має працювати і сплачувати податки до бюджету, а працівники мають отримувати зарплату”.

Його колега по фракції Олексій Ковальов також зазначив: “Ми живемо в правовій державі і маніпулювати буквою Закону, для того щоб "віджати" чиюсь власність — це неприпустимо. Я не буду вступати ні в які групи, що підтримують рейдерство”.

Серед інших, йдеться в матеріалі видання, до групи Дмитра Лубінця відмовились вступати Юлія Діденко, Роман Грищук, Олена Вінтоняк, Мар’ян Заблоцький, Юрій Камельчук, Олена Копанчук, Олег Дунда, Юрій Заславський, Юрій Кузбит та Олексій Жмеренецький.

«Відкрита Україна» нагадує, що на початку червня 2020 року Зарічний райсуд Сумської області за поданням слідчого місцевого СБУ та за підтримки місцевого прокурора прийняв ухвалу про арешт виробничого комплексу підприємства ТОВ «Волана». Завод знаходиться в Синельниково Дніпропетровської області і не має ніякого відношення до справи, яку розслідує сумське СБУ ще з 2017 року. Представники підприємства звинуватили правоохоронців у рейдерстві та вимагають від ДБР відкриття кримінального провадження щодо учасників злочинної схеми.

Третього липня Сумський апеляційний суд скасував протиправне рішення, проте трудовий колектив виробника “Семок” вимагає завершити розслідування справи рейдерів та покарати винних.