Одесити намагаються оздоровитися на пляжі, вбиваючи організм
10.07.2020 13:07

Справа з танкером, який забруднює море в Одесі просувається, але купання на одеських пляжах небезпечне для здоров’я. Про це в ексклюзивному коментарі інтернет-виданню Новости Украины – From-UA розповів радник голови Державної екологічної інспекції України Андрій Немировський.

За словами нашого співрозмовника, зі сторони Державної екологічної інспекції проводяться кожного дня заміри викиду шкідливих речовин у воду і отруйних речовин нафтопродуктів. Ситуація змінюється, і поки що чекаємо.

«Президент пообіцяв, ми чекаємо на координацію дій, тому що ми також будемо брати участь у підйомі цього танкера, тому що треба буде замірювати і визначати збитки, які задані державі. Це будемо робити ми», - додав Андрій Немировський.

З приводу того, як це буде відбуватися і хто це буде робити, то наш співрозмовник гадає, що краще дізнаватися у профільних державних органів. Бо ситуація постійно змінюється: то є теча, то нема течі. Коли є хвилі, більш намиває того мазуту чи нафтопродуктів, які зберігаються у танкері.

Щодо того, що на вихідних там було дуже багато відпочиваючих, то радник голови Державної екологічної інспекції України Андрій Немировський підкреслив, що зі сторони держави було прописано заборонити купання на даних об'єктах, тому що це небезпечно для здоров'я.