Вбивство Шеремета не буде розкрито, і ось чому
20.07.2020 15:00

Український журналіст, ведучий політичного ток-шоу «5 копійок» Роман Чайка переконаний, що влада не знайшла винних у вбивстві Павла Шеремета, а намагається випадкових жертв «підігнати» під необхідні слідству рамки.

Про це він розповів інтернет-виданню Новости Украины — From-UA.

Роман Чайкавважає, що справа у вбивстві журналіста Шеремета нічим не закінчиться.

«Я думаю, що це з категорії тих вбивств, які ніколи не розкриваються, як сказали би люди, які пишуть книжки про вбивство Кеннеді. А що стосується призначених Аваковим і Зеленським винуватців — це взагалі на голову не налазить. Чим ця справа закінчиться, можуть знати тільки Аваков, Янукович і Зеленський. Вони будуть і далі людей, де немає навіть складу злочинів, підганяти під якісь походки і інші лжетеорії, і під це потім їх призначати в стилі «советских виноватых», тобто за лекалами 37-го року. Це цілком може бути, якщо це ціна політичних амбіцій і посади Авакова і компанії, тому що вони починали всю цю гру», - пояснив ведучий.

Журналіст також акцентував на тому, що чимало питань виникає до роботи Служби Безпеки України.

«Є ще кілька таких справ, просто це більш резонансна, до якої залишається багато питань. Мене, наприклад, цікавить, чому видання “Українська правда” не пише про тих, кого призначили бути винуватцями по цій справі. Це питання і до нашої СБУ, яка, у свій час, оприлюднила інформацію про певні зустрічі, які проводив Шеремета в Москві напередодні своєї ліквідації. Відповідно здогадуватися, чи був цей замах і вбивство Шеремета такою собі сакральною жертвою, чи це був сценарій зовнішній чи внутрішній, ми можемо сотні років. Але не можна призначати винуватців і притягувати під це абсолютно дурні речі. Можна передивиться прес-конференцію Зеленського, щоб зрозуміти, наскільки по-дурному менти підганяли якісь татуювання, походки, футболки, кепки і інші речі під свою теорію призначити вбивць», - резюмував Чайка.