Євген Магда: Мовний закон вже не загрожує українцям ухваленням
21.07.2020 15:07

Кожні позачергові засідання будуть розглядати лише ті питання, які записні наперед. Про це в ексклюзивному коментарі журналісту інтернет-видання Новости Украины – From-UA розповів кандидат політичних наук, політичний експерт, журналіст Євген Магда.

Коментуючи зібрання ВР сьогодні на позачергове засідання, наш співрозмовник зауважує, що: «По-перше, ситуація не звична для всього світу і для України також. З другого боку, тут має бути чіткий план дій, який озвучено було в контексті інформаційної активності навколо законопроєкту Бужанського і т.д.»

Це все, гадає журналіст, і далі буде відбуватися. Але хотілось би, щоб люди, з одного боку, відпочивали, а з другого, працювали.

Політичний експерт вважає, що доки парламентарії не будуть відчувати “пульс” країни, то як би вони не збиралися і скільки б вони не збиралися, ні до чого кардинального це не призведе.

Щодо заяви Разумкова про те, що вже у вересні мовний закон Бужанського буде неактуальний, то наш співрозмовник згодний з такою думкою.

«Так, не актуальний, але ж ви розумієте, що кожне позачергове засідання буде розглядати лише ті питання, які записні наперед. То, відповідно, очікувати, що його просто так закинуть, як це було на минулому тижні, не варто. Насправді реальної загрози його ухвалення немає», - резюмував наш співрозмовник Євген Магда.