Яким буде карантин після літа
24.07.2020 16:00

Український лікар, громадський діяч та экс-міністр охорони здоров'я України Олег Мусій переконаний, що карантин у серпні не закінчиться.

Про це він розповів інтернет-виданню Новости Украины — From-UA.

Коментуючи ситуацію зі спалахом захворюваності на коронавірус Олег Мусій зазначив, що його буде продовжено і восени, однак із певними нюансами.

«Його продовжили як адаптивний, а адаптивний — це насправді на рішення комісій обласних. І кожна область буде визначати по тих 4 критеріях, які є, в яку вони зону переходять. Восени я думаю, буде продовження карантину однозначно», - пояснив він.

Український лікар також висловив припущення, що під час навчального процесу діти більше не сидітимуть дома.

«Швидше за все, зроблять з дотриманням дистанцій, з переведенням на двозмінну форму навчання для того, щоб дітей розмістити з дотриманням дистанції в приміщеннях на квадратний метр. Однак, це лише мої догадки. Тому що зараз діти знаходяться з батьками дома, а якщо вони будуть знаходитися вдома і восени, то батькам буде складно працювати. Тож, скоріш за все, не буде зроблений такий жорсткий карантин для шкіл, як було на весну», - сказав Мусій.

Також, відповідаючи на питання, коли можна буде очікувати спад захворюваності, наш співбесідник відмітив, що ще не скоро.

«Тут є інший тривожний момент — що збільшується кількість тих, хто потребує госпіталізації, бо зрозуміло, що на коронавірус будуть хворіти ще довго, і півроку, і рік. Але ж проблема у тому, щоб не було одночасно великої кількості таких хворих, які потребують необхідної медичної допомоги в лікарнях, щоб лікарні не були перевантажені. А от цей показник росте, і це тривожна штука, тому потрібно людям все ж таки відповідальніше ставитися до карантину і максимально дотримуватися трьох елементарних рекомендацій, які щодня лунають не тільки з Мінздраву, а й з усіх ЗМІ», - резюмував Мусій.