Новий прокурор Києва виконує завдання генпрокурора
30.07.2020 10:30

Голова пенітенціарної служби у 2014 році, а нині адвокат Сергій Старенький вважає, що новопризначений прокурор Києва не має справедливого підходу до розслідування кримінальних впроваджень.

Коментуючи призначення неоднозначної особи новим київським прокурором, адвокат зазначив, що наразі його діяльність залежить від генерального прокурора і є дуже суперечливою.

«Я погоджусь з тим, що в середовищі юристів неоднозначні відгуки щодо його діяльності процесуальної, але я думаю, що тут дуже важливу роль буде займати позиція не прокурора Києва, а завдання, які йому ставить генеральний прокурор. На жаль, діяльність генерального прокурора зараз є дуже суперечливою. Вона однозначно схильна до обвинувального ухилу, а не до справедливого підходу, до розслідування кримінальних впроваджень. Були заяви, що ми повинні забезпечувати максимально обвинувачення. Не об'єктивне обвинувачення, а максимальне. Тому я думаю, що таке призначення буде дуже залежати від позиції Венедиктової і того, які зобов'язання на себе взяв прокурор Києва. Я вважаю, що від нього мало що буде залежати, а залежатиме від позиції генерального прокурора», - пояснив Старенький.