Міністр охорони здоров'я Степанов анонсував нову реформу медицини: перші подробиці
31.07.2020 12:36

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов представив детальний план реформування системи екстреної медичної допомоги (ЕМД) в Україні на щоденному брифінгу у п'ятницю 31 липня, повідомляє Телеграм-канал МОЗ.

Міністр підкреслив, що МОЗ знає основні проблеми, які сьогодні існують у сфері екстреної медицини. За його словами, вже наступного року показник дотримання часу доїзду «швидкої» до пацієнта сягне 60% (нині лише 30%), у 2022 році — 75%, а у 2023 — 85%.

Крім цього, МОЗ перегляне та змінить систему маршрутизації пацієнтів, тобто питання, в який саме медзаклад буде направлено пацієнта у критичному стані. Міністр також зазначив, що у 2020 році розмір фінансування ЕМД складав 6 млрд гривень, додатково уряд виділяв ще 1,26 млрд грн. У 2021 році фінансування ЕМД буде на рівні 15,9 млрд грн. Також Степанов наголосив на необхідності оновлення карет швидкої допомоги.

“Вже цього року ми плануємо закупити близько 400 автомобілів. На наступний рік заплановано близько 1,6 млрд гривень, що дозволить закупити близько 700 автомобілів. Ще 707 машин буде закуплено у 2022 році. Це наші пріоритети та бачення екстреної медичної допомоги. Ми чітко знаємо, куди йти та в який спосіб це робити. З упевненістю можу сказати, що в найближчі 2-3 роки ми зробимо еталонну екстрену медичну допомогу”, — підсумував Максим Степанов.

Важно! Материал подготовлен на основании актуальных научных и медицинских исследований и носит исключительно информационный характер. Данная информация не может быть основанием для установки диагноза или лечения. Если у вас проблемы со здоровьем, для установки диагноза обязательно обратитесь к врачу.