Прокурор Горбатюк розповів, чому не можуть знайти "полтавського терориста"
31.07.2020 14:00

Екс-глава управління спецрозслідування Генпрокуратури, а нині керівник Фонду «Право і справедливість» Сергій Горбатюк вважає, що у тому, що «полтавського терориста» й досі не знайшли є кілька пояснень.

Про це він розповів інтернет-виданню Новости Украины — From-UA.

Коментуючи різні теорії навколо пошуків «полтавського терориста», Горбатюк відмітив, що він не перший злочинець, якого правоохоронці просто не хочуть або ж не можуть знайти.

«З тої інформації, що була в ЗМІ, він вже не є якимось особливим терористом. Він притягався до відповідальності, і така його акція була для того, щоб уникнути чергового притягнення до відповідальності. Але те, що переховується, це можливо, тому що у нас сотні чи тисячі осіб є розшукуваними, і їх не знаходять, а потім виявляється, що вони живуть в Україні і в суд надають документи, що вони 3-5 років беруть участь у справі Майдану. Тобто вони ні від кого не ховались, а поліція нам доповідала, що вони не можуть їх знайти. Тому тут може бути декілька пояснень. Це може бути непрофесійність, а може бути і так, що дійсно пошуки не дають результат», - пояснив він.

Керівник Фонду «Право і справедливість» також зазначив, що не вважає злочинця з Полтави спланованою правоохоронцями постановкою.

«Вони ж надали його дані. Можна перевірити, чи є такий і що з ним надалі буде. Хоча, звичайно, останнім часом є багато таких припущень, через низку критики стосовно міністра МВС, що теракти несправжні, але у мене таких даних немає. Але нічого немає таємного, що з часом не стає явним. Якщо це вигадано, то з часом це стане зрозумілим. На сьогоднішній день я 100%-во сказати не можу, хоча дійсно ці випадки з'являються в якихось ситуаціях підвищеної критики і виглядають такою соломинкою, яка відволікає увагу. Але стверджувати, що це все фейки, я не можу», - резюмував Горбатюк.