Фокін був присутній на засіданні в ТКГ
04.08.2020 09:29

Перший прем'єр-міністр України Вітольд Фокін 3 серпня взяв участь у зустрічі української делегації Тристоронньої контактної групи в Мінську. Він поки що не є учасником делегації.

Про це заявив у Facebook представник Донецька в переговорах Сергій Гармаш.

Він розповів, що відбулася перша зустріч з новим главою делегації Леонідом Кравчуком.

"З ним прийшов і Вітольд Фокін. У якому статусі – незрозуміло, але зі слів Єрмака я зрозумів, що йому теж пропонують увійти в ТКГ, проте він ще не ухвали рішення", – написав Гармаш.

Представник Донецька зазначив, що новий глава делегації "нічого "зрадного" не озвучував і не пропонував".

"Ось Вітольд Павлович мене здивував. Давно я не чув в своєму оточенні вислову "народ Донбасу". Видно, що він багато дивиться телевізор... Було враження, що експрем'єр приїхав не з хутора під Києвом, а з окупованої території. Але це теж корисно. Головне, що він був щирий у своєму переживанні за людей і за країну, все інше (якщо він погодиться працювати в делегації) зітреться суворою реальністю небажання Москви ні на які компроміси", – додав Гармаш.

Нагадаємо, що заява про те, що Фокіна можуть включити у ТКГ, з'явилася 31 липня.

Згодом глава делегації України в Тристоронній контактній групі з врегулювання ситуації на Донбасі, перший президент України Леонід Кравчук зазначив, що пропозиція ввести до складу української делегації першого прем'єр-міністра України (1990-1992) Вітольда Фокіна надійшла від Офісу президента.