Порошенко допоміг реваншу команди Януковича
05.08.2020 12:30

Екс-народний депутат, Герой України, колишня полонена Кремля Надія Савченко переконана, що саме Порошенко винен у тому, що зараз Україна перебуває у двох реванш ах – команди Порошенка та Януковича.

Таку думку вона висловила в ексклюзивному інтерв’ю інтернет-виданню Новости Украины — From-UA.

Савченко наголосила, що зараз спостерігаються в Україні два реванші Порошенка та Януковича, які заради влади готові й далі приносити людей у жертву.

«Після втечі Януковича у 2014 році Порошенко займався декомунізацією, боровся з російською пропагандою, але нікого зі «злочинної влади» так і не посадив. І саме Порошенко своїми діями дав підґрунтя для реваншу команді Януковича. Тепер у Зеленського складається подвійна картина: у нього є реванш і команди Януковича, і команди Порошенка. Дві групи, які були при владі, знов хочуть дорватися до влади. Зрозуміло, що вони готові віддати за це дуже багато в плані своїх грошей і наших людських життів. Вони готові і далі зіштовхувати людей. А у нас, на жаль, немає державної пропаганди, в хорошому розумінні цього слова, яка могла би гасити ці агресивні спалахи, які відбуваються в Україні. І жаль, навіть немає тих служб, які б могли розуміти і аналізувати, що відбувається», - пояснила вона.

Екс-народний депутат наголошує на тому, що по кожному президенту в кінці каденції повинен проводитись аудит їхньої діяльності.

«Якщо говорити виключно про Порошенка, то я вважаю, що кожен президент в кінці каденції повинен звітувати перед своїм народом. Також екс-президентам треба заборонити виїзд за межі країни, поки не буде проведений аудит їхньої діяльності. Порошенка, звичайно, є за що судити. Він був держслужбовцем практично все своє життя. Весь бізнес, який він нажив, це було виключно на нечесних діях, він обдирав український народ і обдирав бюджет. Це всім зрозуміло, але чомусь довести цього не можуть», - зазначила Савченко.

Герой України прокоментувала й так звані «плівки Деркача», які вважає підтвердженням того, що Порошенко віддавав країну під зовнішнє управління.

«Коли я чую плівки Деркача, то я розумію, що це правда. Тобто я розумію, що факт цей був. Хто і як це записував, хай встановлює слідство. Але я розумію, що не тільки ж в одних плівках є скандал. Наприклад, ми зовсім забули про панамські офшори, про виведення капіталу з України, яким займався Порошенко та його оточення. Забули про Свинарчуків, про крадіжкиу військовій промисловості, на Укроборонпромі. Тобто, ми за цим скандалом забули дуже багато речей, які для українців є набагато більш важливими. Мальдіви в тому числі. Тому, якщо говорити про самі розмови Порошенка, то це тільки підтвердження того, що він дійсно скоював злочини. Це підтвердження того, що він віддавав країну під зовнішнє управління. Ми бачили, як він чудово торгує з країною-агресором, скільки би він там не кричав і не розповідав. Ми бачили, що він, в принципі, дуже лицемірна людина», - резюмувала вона.