Голова ДСА Холоднюк прокоментував звинувачення НАБУ
06.08.2020 10:27

«Я не можу нікому заборонити згадувати моє ім’я в приватних розмовах, так само як і не можу відповідати за зміст цих розмов», - так голова Державної судової адміністрації Зеновій Холоднюк заявив у коментарі виданню «Kyiv Post».

Холоднюк також нагадав, що члени Вищої кваліфікаційної комісії суддів обираються на публічному конкурсі, а переможця конкурсу визначає конкурсна комісія.

Крім цього, Голова Державної судової адміністрації України додав, що «переможець конкурсу також проходить спеціальну перевірку. І лише після перемоги на конкурсі і проходження перевірки голова ДСА підписує наказ про призначення переможця членом ВККС».


Стосовно голови Окружного адміністративного суду Києва Зеновій Холоднюк також дав пояснення: «З Павлом Вовком я знайомий, але жодного разу не спілкувався на предмет проведення публічного конкурсу на посади членів ВККС».

Як повідомлялося, 17 липня НАБУ представило запис розмов очільника суду Павла Вовка і суддів ОАСК. Того ж дня працівники НАБУ провели обшуки в суді, після чого Вовку і його заступнику Євгену Аблову повідомили про підозру. Крім них, підозру отримали ще 5 суддів цього суду і голова Державної судової адміністрації Зеновій Холоднюк. Усіх їх підозрюють у «створенні злочинної організації та захопленні влади».