Зеленський підписав закон, який дуже порадує малих підприємців: всі подробиці
06.08.2020 16:03

Президент української держави Володимир Зеленський підписав важливий законопроект, який стосується ФОПів. Виходячи з цього документа, підприємці можуть не вести книгу доходів, а облік можна буде робити на папері від руки, або ж на електронній основі в комп’ютері.

Про це повідомляють на офіційному сайті президента України.

Ще 14 липня 2020 року український уряд схвалила законопроект щодо скасування книги обліку доходів для фізичних осіб-підприємців. А через півмісяця глава України Володимир Зеленський поставив свій підпис під цим законопроектом, який так важливий для ФОПів.

Виходячи з цього законопроекту, ФОПи можуть не вести книгу обліку доходів в обов’язковому порядку, а зробити це в паперовому або електронному вигляді. Тепер же фізичним особам-підприємцям, які входять в 1-ю і 3-ю групу на полегшеній формі оподаткування, можна буде вписувати облік на папері або в комп’ютері, вказуючи цифри доходів на місяць.

У свою чергу, фізичним особам-підприємцям, які перебувають на загальній системі, можна буде вести облік в такій же формі, але виходячи з обов’язкового порядку, який затвердили в Міністерстві фінансів України.
Також відомо, що відповідно до цього законопроекту, більше не потрібен договір щодо визнання електронних документів для проходження реєстрації в електронному кабінеті платника податків.

Крім того, в цьому кабінеті вже можна буде отримувати повідомлення від податкової служби.

Виходячи з інформації від Офісу президента, в допомогою документа внесено низку змін до кодексу про податки для того, щоб надати хороші умови для ведення бізнесу, а також для інвесторів. Так, наприклад, спрощена система податкових перевірок.