Міністра освіти України піймали на крадіжці: подробиці скандалу
11.08.2020 09:16

У наукових роботах виконуючого обов'язки міністра освіти і науки Сергія Шкарлета знайшли ознаки плагіату. Так, в одній з його докторських дисертацій виявилося 87,5% збігів з роботами інших фахівців.

У докторській дисертації Сергія Шкарлета, яка значиться в розділі "Статті в наукових виданнях" під номером 35, було виявлено збіги тексту з декількома джерелами.

Як вказує Obozrevatel, аналіз роботи Шкарлета провели експерти Юрій Бойко та Василь Садовий. Результати опубліковані на сайті "Помилки і фальсифікації в наукових виданнях".

Робота Шкарлета називається "Теоретичні засади формування економічної безпеки підприємств"//Сіверянський літопис – 2007 - №4. - С. 161-171. За словами фахівців, збіги тексту були з декількома джерелами.

У лівому стовпці показаний фрагмент статті доктора економічних наук Шкарлета, в правому – першоджерело. Жовтим кольором відзначені повні збіги, бірюзовим – синоніми і перефразування, зеленим – фрагменти автора.

"Шкарлет знає, як треба робити посилання на текст інших дослідників, який використовується в конкретній роботі, і робить це правильно... Але насправді переписує текст статті російського професора Людмили Петрівни Гончаренко (в перекладі українською), надрукований у 2004 році, і цієї роботи в переліку літератури в статті Шкарлета немає. Так, це приклад нахабного академічного плагіату", - зазначили експерти.