Кузьменко сиділа у СІЗО через Зеленського
12.08.2020 14:00

Кандидат політичних наук, політичний експерт, журналіст Євген Магда переконаний, що Кузьменко майже рік провела у СІЗО лише через те, що свого часу на брифінгу правоохоронців був присутній Зеленський.

Про це він розповів інтернет-виданню Новости Украины — From-UA.

Коментуючи вихід Кузьменко з СІЗО під домашній арешт, де її протримали майже рік, Магда зазначив, що це є показовою помилкою влади, яка матиме наслідки.

«На мою думку, ця справа є з найбільш показових помилок діючої владної команди, і власне тримання Кузьменко і Антоненко було пов'язане виключно з тим, що Зеленський був присутній на брифінгу правоохоронців. І відповідно, ніхто не збирався приносити вибачення і говорити про те, що ці підозри є безпідставними. На жаль, ситуація з Кузьменко і Антоненком є достатньо показовою в плані якості українського права, і правових відносин, і політико-правових відносин. Чесно кажучи, можна лише тішитися, що нехай і під домашній арешт, але вона повернулася додому. Та виникає питання: хто відновить їй кар'єру дитячого кардіохірурга і хто взагалі буде нести відповідальність за те, що відбулося? Я думаю, що від того, які відповіді українське суспільство отримує на питання, які я поставив, буде багато у чому залежати довіра до системи влади в цілому», - пояснив політичний експерт.

Кандидат політичних наук також задав і про Антоненка якого, на його думку, сьогодні навряд відпустять з-під варти хоча б під домашній арешт.

«Сьогодні слухання, хотілось би, щоб він теж вийшов хоча б під домашній арешт, але з огляду на те, що він військовослужбовець сил спеціальних операцій, тут суд може формально підійти до цього і залишити його в ізоляторі, хоча це, на мою думку, абсолютно неправильно. Але не будемо поспішати і коментувати рішення суду до того», - резюмував він.