Джемілєв контактує з мафіозі: подробиці зустрічі
13.08.2020 12:33

Народний депутат від партії “Європейська солідарність” Мустафа Джемілєв днями зустрівся на яхті з одним з лідерів турецької організованої злочинності Алааттіном Чакіджі, передає Перший.

Фото зустрічі з українським політиком турецька мафіозі опублікував у своєму Twitter.

Про що говорили український нардеп з кримінальним авторитетом, невідомо.

А фото з українським політиком Алаатін Чакіджі супроводжував таким текстом:

“Імперіалісти, ви перетворили світ в поле бою через гонитву за газом і нафтою. Чому ви мовчите, коли вторгаються в Крим? Тому що там немає газу і нафти? Де ваші права, релігія, совість і свобода слова? Росіяни, які володіють цим світом, що ж ви мовчите? Кожна нація в цьому світі має право на життя. Я передаю це повідомлення світової громадськості.”

67-річний Алааттін Чакіджі вважається в Туреччині одним з найжорстокіших мафіозі – за даними поліції на його рахунку більше трьохсот замовних вбивств і замахів. Раніше входив в радикально-націоналістичну турецьку терористичну організацію “Сірі вовки”. Неодноразово сидів в турецькій в’язниці, останній термін в 19 років отримав за вбивство своєї дружини – дочки іншого турецького мафіозі і замах на вбивство підприємця. Роками переховувався від турецького правосуддя по всьому світу, продовжуючи керувати своїм угрупованням дистанційно.

За чотири роки до закінчення терміну, був звільнений в 2019 році за амністією, оголошеною владою. Характерно, що перед цим він пообіцяв “поховати” за кордоном лідерів опозиційного чинному президенту Туреччини Ердогану руху Ґюлена.