Лукашенко: "Я поки живий і не за кордоном"
14.08.2020 12:29

Президент Білорусі Олександр Лукашенко прокоментував страйки на підприємствах — закликав зупинитись, інакше це негативно вплине на виробництво. Про це він заявив на нараді щодо будівельної галузі, передає БЕЛТА.

За його словами, зараз у країні намагаються розгойдати трудові колективи.

«Ви це добре знаєте, відчуваєте. Звичайно, трудові колективи — це основа нашої країни. Ви мою позицію знали і знаєте. Під час пандемії я практично заборонив звільняти людей, викидаючи їх на вулицю. Важко, складно, але і зараз непросто. Молодці будівельники, у них простіше ситуація, вони всі зайняті справою. Але намагаються і будівельників там качнути, і так далі», — пояснив президент.

Лукашенко зазначив, що зупинка виробництва вигідна для головних конкурентів країни. Він підкреслив, що економіка у світі тільки починає оживати після карантину. «І всі борються за ці ринки. Якщо ми зупинимося, ніколи не розкрутимо своє виробництво. Ніколи! Нас ще в це болото і підштовхнуть», — додав президент Білорусі.

Окрім того, Лукашенко прокоментував повідомлення про те, що він виїхав з країни: «Для початку, я поки живий і не за кордоном, як тут деякі наші шановні свідомі розкручують — мовляв, президент покинув країну і перебуває за кордоном».

Зазначимо, що в Білорусі шостий день тривають протести. Окрім вуличних акцій, протестують й на підприємствах. Серед основних вимог — відставка Олександра Лукашенка, оголошення справжніх результатів виборів і звільнення політвʼязнів.