Нові подробиці у справі вбивства Шеремета
19.08.2020 08:07

Розслідування вбивства білорусько-українського журналіста Павла Шеремета вийшло на фінішну пряму. Андрію Антоненку і Юлії Кузьменко, яких звинувачують у його організації, вручили обвинувальні акти.

Про вручення обвинувальних актів підозрюваним повідомив адвокат Яни Дугарь, яку також підозрюють в організації цього злочину, Віталій Коломієць.

Він зауважив, що обвинувальні акти були вручені з порушеннями. Зокрема не було відкрито всі оригінали експертиз й інших матеріалів, а також без оцінки доказів сторони захисту.

Толерувати чергове порушення закону не будемо, а в незаконній дії участі брати не стали. Обвинувальний акт проти Яна Дугарь поки залишився в прокурора,
– розповів захисник.

Справа Павла Шеремета: що відомо

  • Журналіст Павло Шеремет загинув у Києві 20 липня 2016 року. Автівку, на якій він їхав, підірвали. Машина належала керівниці "Української правди" Олені Притулі.
  • Слідство тривало протягом 3 років, деталі тримали в таємниці.
  • 2 грудня 2019 року правоохоронці повідомили, що затримали 3 підозрюваних у вбивстві: лікарку й волонтерку Юлію Кузьменко, музиканта Андрія Антоненка, військову медсестру Яну Дугарь.
  • Усі затримані провину заперечують, а велика частина суспільства не вірить у докази слідства.