Попурі на святі Дня Незалежності – це троллінг Вакарчука
25.08.2020 14:00

Українська письменниця, співачка, журналістка та телеведуча Ірена Карпа вважає, що попурі на День Незалежності порушили інтелектуальні права авторів та виконавців.

Про це вона розповіла інтернет-виданню Новости Украины — From-UA.

Коментуючи невдоволення деякими артистами тим, що їх пісні виконувались в попурі на святі незалежності, без дозволу, Карпа зазначила, що виглядало це як знущальний месседж.

«Звичайно, не можна було використовувати, це не етично, по-перше. Не знаю стосовно законодавства, ймовірно є якась "лазейка", що до певного хронометражу можна це згадувати. Причому пісні, я навіть сама подивилася, ці попурі та "голубой огоньок", навіть не було зазначено авторства, просто був вказаний рік і назва пісні. Ну, що це таке? Це є інтелектуальна власність. Я не юрист, але думаю, що кожен артист мав би обуритись, якщо з ним не узгоджували і він не подарував свій шматочок пісні для цього радянського попурі естради. Ми зараз навіть не говоримо про стилістику, якість й якісь питання хорошого смаку, але власне етичний бік справи. Думаю, що далеко не всі артисти, чиї матеріали були там задіяні, хотіли би бути там задіяні. І взагалі, мені здається, що стосовно Вакарчука - це був такий троллінг, типу нас нема, типу один артист є у владі, іншого нема. Це, можливо, вже десь мої домисли, але виглядало це як трошки знущальний месседж», - пояснила письменниця.