Поклонська поскаржилася на Україну в ООН
01.09.2020 13:42

Експрокурор окупованого Криму, а зараз депутат нелегітимної Держдуми Росії Наталія Поклонська поскаржилася на Україну і заявила, що українська сторона незаконно позбавила людей прісної питної води на півострові. Зі своїми претензіями вона нібито звернулася в Організацію Об’єднаних Націй, щоб приструнити Україну.

Про це йдеться у повідомленні у її Телеграм-каналі.

За словами колаборантки, Управління Верховного комісара ООН з прав людини якимось чином відреагувало на її звернення. Більш того, вона розцінила це як визнання «її статусу», а отже, і «вибору жителів півострова» в ООН.

«Важливим є те, що мій статус, як представника кримчан в Парламенті Росії, визнаний настільки впливовою міжнародною організацією! А значить, вибір жителів півострова поважається ООН, незважаючи на всі штучні та антилюдські спроби наших опонентів не визнавати Крим в складі Росії».

Крім того, додала, що підготувала «запит до Голови Республіки Крим Сергія Аксьонова для отримання відомостей, необхідних для подальшого міжнародної взаємодії з Організацією Об’єднаних Націй (практично напередодні ювілейної 75-ї сесії Генеральної Асамблеї)».

Поклонська також заявила, що це є «де-факто» визнанням «структурами ООН статусу російського депутата від Криму». Але забула додати, що у грудні 2016 року Генеральна Асамблея ООН прийняла резолюцію про «Положення в області прав людини в Автономній Республіці Крим і місті Севастополі (Україна)», у якій визнала Росію країною-окупантом і визначила статус Криму як тимчасово окупований.

Тобто, «тимчасово окупований Росією український Крим» – це визнане на міжнародному рівні визначення статусу півострова. Статус Російської Федерації – держава-окупант. Тож всі питання щодо води та будь-яких інших проблем має вирішувати саме Росія.