Разумков готовий розпустити Раду
07.09.2020 12:56

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков готовий виконати указ президента України Володимира Зеленського про розпуск парламенту

Таку заяву Разумков зробив в інтерв'ю "Українським новинам", передає Depo.ua.

Разумкова в ході інтерв'ю нагадали, коли президенти розпускали Раду і поставили пряме запитання: "Якщо президент Зеленський видасть указ про розпуск парламенту, Ви його виконаєте?".

"Якщо для цього будуть конституційні підстави, я, як і будь-який інший законослухняний громадянин, буду їх виконувати. Але я впевнений, що порушувати Конституцію також ніхто не буде, тому будемо виходити з реалій. На сьогодні, таких підстав немає. Чи з'являться вони завтра або через місяць, я, на жаль, не можу вам відповісти. або не з'являться і нова каденція буде через чотири роки. Подивимося ", — відповів спікер ВР.

За словами Разумкова, підстави для дострокового припинення повноважень парламенту чітко виписані в Конституції.

"На сьогодні жодне з них, на мій погляд, не може бути застосована до чинної Верховної Ради України. Коаліція є, ми працюємо більш ніж регулярно, уряд працює. Ніяких підстав для дострокового припинення повноважень я поки я не бачу. Сподіваюся, що вони не з'являться", — додав він.