Українців закликають підтримувати опозицію Білорусії
08.09.2020 16:07

Сам білоруський режим сформував такі умови, що ми повинні підтримувати опозицію. Про це в ексклюзивному коментарі журналісту інтернет-видання Новости Украины – From-UA розповів політолог Володимир Цибулько.

Коментуючи інформацію про те, що білоруські опозиціонери приїхали до України шукати притулку, наш співрозмовник зауважує наступне: «Якщо ми розраховуємо на зміну режиму, а він неприродній як для 21 століття, в сусідній країні, то ми повинні робити свій внесок».

«Серед можливих внесків, це прийняття людей, які тікають від тоталітарного режиму, прийняття бізнесу. Зокрема ІТ-індустрію можна взагалі переманювати без проблем, тим більше, що у нас законодавство навіть краще, ніж в Білорусі, для ІТ-індустрії. Тому треба таким чином створювати довкола себе демократичний пояс, приймати і представників поневолених з території Росії», - додає політолог.

Щодо того, як це вплине на відносини України з Білоруссю, то на думку Володимира Цибулько, справа у тому, що білоруський режим дозволяє собі взагалі не зовсім дипломатичні висловлювання на адресу українській влади, так і держави в цілому. Тому сам білоруський режим сформував такі умови, що ми повинні підтримувати опозицію.