Лукашенко зізнався, що все одно видав би Росії вагнерівців
09.09.2020 09:29

Президент Білорусі Олександр Лукашенко не видав би затриманих у його країні бойовиків приватної військової компанії "Вагнера" Україні навіть при відповідному запиті з боку українських властей. Про це заявив головний редактор радіостанції "Говорить Москва" Роман Бабаян, який брав участь в інтерв'ю з Лукашенком.

Про це пише ASPI.

На питання Бабаяна, якщо б до Білорусі прибув би український прокурор і привіз би папери про видачу "вагнерівців", Лукашенко відповів, що все одно не віддав би військових найманців. "Я б все одно, незважаючи ні на що, запитав би цих людей, куди вони хочуть виїхати, і якщо б вони сказали, що хочуть виїхати в Росію, я б віддав розпорядження, щоб вони поїхали в Росію", - навів Бабаян слова Лукашенка.

ASPI news писало, що відома журналістка Яніна Соколова оприлюднила нові плівки нібито вербування українськими спецслужбами російських найманців із приватної військової компанії "Вагнера", які воювали на Донбасі. Соколова закликала правоохоронців провести незалежне розслідування зриву спецопераціі, яку, на її думку, планували представники українських спецслужб. ASPI news писало, що народний депутат із фракції "Європейська солідарність" Володимир Ар'єв оприлюднив документи, які, за його словами, доводять, що спецоперація із затримання "вагнерівців" у Білорусі планувалась українськими спецслужбами і була зірвана.