«Свободівець» Назаренко — замовник вбивства побратима, - ЗМІ
14.09.2020 11:31

Депутат Київради Володимир Назаренко є замовником вбивства помічника свого колишнього однопартійця і колеги Святослава Кутняка, стверджує Інтернет-видання «Відкрита Україна».

Аби вручити підозру про вчинення злочину та заарештувати Назаренка співробітники Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції 2 вересня 2020 року прибули до офісу столичної «Свободи» на вул. Тургенівській, де в сутичках з націоналістами постраждало троє правоохоронців.

За повідомленням відділу комунікації поліції Києва, Назаренко підозрюється в організації замаху на вбивство Олександра Чорнопищука -помічника депутата Київської місцевої ради Святослава Кутняка, скоєного помічником Назаренка - Георгієм Баріленком в лютому цього року.

Наразі, стрілець Баріленко активно співпрацює зі слідством. За його словами, постріл, що пролунав в спортзалі у Солом’янському районі і ледве не став фатальним для потерпілого, був «привітом» від Назаренка Кутняку, між якими точиться запекла боротьба в Київраді.

Підтверджує це і Чорнопищук: «Після того, як Левченко та половина членів київської «Свободи» вийшли з партії, цей Бариленко приїхав до Києва з Одеси і, за вказівкою Кузика і Назаренко, його завдання – це силове протистояння нам. Він та його люди блокують вхід на комісії та сесії депутатам, які також з нами вийшли» - зазначив він.

Нагадаємо також, що на засіданні постійної комісії Київради з питань житлово-комунального господарства депутат від ВО «Свобода» Володимир Назаренко зламав мікрофон Святославу Кутняку, перешкоджаючи останньому виконувати свої прямі обов’язки депутата й працювати в комісії, членом якої він є.

В свою чергу, Кутняк звинувачує «свободівців» Назаренка, Кузика та Іллєнка в зловживаннях депутатськими повноваженнями та відвертому бандитизмі, що не має нічого спільного з ідеями та стратегіями, які декларує ВО «Свобода». Саме тому депутати Київради Прохор Антоненко та Святослав Кутняк, окрім виходу з фракції ВО "Свобода", залишили і лави партії, якій вони були віддані з 2010 року.

«Націоналізм, гідність та справедливість - це точно не про «Свободу»!» - додав Кутняк.