Україні загрожує новий соціальний Майдан: названа причина
14.09.2020 16:27

Громадський і політичний діяч Володимир Чемерис переконаний, що ультраправі і неонацистські формування знаходяться під кураторством правоохоронців та представників влади.

Про це він розповів в ексклюзивному інтерв’ю інтернет-виданню Новини України – From-UA розповів Український.

За словами публіциста, останнім часом ультраправі націоналістичні угрупування активізували свою діяльність на всій території України. Представники екстремістських формувань намагаються агресивно нав’язати свою думку всім, хто може мати протилежні політичні, культурні, або соціальні погляди. Таке становище викликає гостру необхідність вживати активних заходів щодо протидії ультраправому екстремізму в Україні як з боку держави, так і збоку суспільства.

Володимир Чемерис зауважує що, якщо радикалізація суспільства продовжиться, то на Україну чекають в першу чергу серйозні міжнародні наслідки. Бо усі прекрасно бачать, що де-факто представники західних країн намагаються закрити очі на те, що у нас відбувається. Але так не може продовжуватися весь час. Адже проблеми не тільки в нападах ультраправих на журналістів і представників опозиційних політичних сил. Є багато нападів на простих людей за те, що вони носять футболки не того кольору і не з тим принтом, масові погрози у соцмережах, через які, багато людей змушені виїхати з України.

Політичний діяч підкреслює, що все це загрожує тоталітарним контролем за висловленням думок і вираженням поглядів будь-якого українця. На цьому тлі цілком можливо продовження і загострення акцій так званого руху опору капітуляції. Акцій, спрямованих на зрив мирного процесу, акцій партії війни.

На думку публіциста, все це створює причини для того, щоб український народ повстав. Люди проголосували за нові обличчя, за нові сили, сподівалися на них. Але бачимо, що вони не виправдовують надії українського народу, які були на них покладені. Отже, якщо не можна це зробити парламентським чином, то для соціального Майдану є об'єктивні причини. І він може вибухнути. Головне, зауважує Володимир Чемерис, щоб як в 2014 році на цьому Майдані не було домінування ультраправих політичних сил, які, власне кажучи, вже призвели до війни і до фактично розвалу і розколу України.