Політик пояснив, чому Зеленський – нікчемний керівник
15.09.2020 12:00

Український політик, кандидат у мери Києва та блогер Борислав Береза переконаний, що саме провальна політика президента стала причиною скандалів у фракції «Слуга народу» та виходу з неї нардепів.

Про це він розповів інтернет-виданню Новости Украины — From-UA.

Коментуючи те, що начебто помічник Олександра Юрченка взяв хабара і вчора написав заяву про вихід із партії, Береза зазначив, що «Слуги народу» дуже схожі на спійманих в Україні військових РФ, яких звільняють заднім числом.

«Коли російських солдат затримують в Україні або вбивають, коли вони атакують наші позиції, росіяни розповідають, що це не їх, що вони вже давно звільнились, більш того,звільняють їх заднім числом. Те ж саме відбувається в “Слузі народу”: як тільки їх ловлять на тому, що вони приводять до фракції ґвалтівника Іванисова, вони розповідають, що він виходить із фракції, щоб тимчасово попрацювати і показати, що він чистий, а потім забувають про це. Це саме відбувається і зараз. Більш того, саме провальна кадрова політика Зеленського показує, що він нікчемний керівник і вони насамперед бізнес-структура, а не політична сила, і це головна проблема країни», - пояснив він.

Політик також наголошує на тому, що те, що Венідіктова не оголошує про підозру Юрченку – це відповідальність і ганьба самого президента, для якого власний рейтинг та його партії важливіші, аніж майбутнє країни.

«А те, що має відношення, що генпрокурор мовчить, не підписує підозру депутату від “Слуги народу” під тиском Офісу президента, то взагалі ганьба для країни. Зараз намагаються уникнути удару по рейтингу, бо рейтинг для Зеленського та “слуг” - це, мабуть, найголовніше за все. Не престиж країни, не розбудова України, не майбутнє українців, а тільки свій рейтинг. Це єдине, чим вони дорожать. І зараз, коли він падає, вони розуміють, що ще декілька скандалів і він взагалі зникне, отож намагаються затягнути час. Чому досі генпрокурор, який має повноваження, не підписує підозру — ось це головне питання. То ж він не повинен складати мандат або виходити з фракції, повинно бути повноцінне розслідування, яке покаже, винний він чи ні. Якщо він винний, то повинен відповідати по закону, якщо ні — навіщо тоді виходити з фракції? Ми бачимо повторення історії з Іванисовим і намагання уникнути відповідальності за те, що привели його до ВР, з боку Зеленського», - резюмував Борислав Береза.