Політолог розповів, як «Голос» політично хайпує
16.09.2020 13:18

Політолог і директор Інституту світової політики Євгеній Магда вважає, що відміна довідки про несудимість для кандидатів – це політичний хайп партії «Голос» перед виборами.

Про це він розповів інтернет-виданню Новости Украины — From-UA.

Коментуючи причину вчорашньої відміни довідок про несудимість для кандидатів, Магда зазначив, що таким чином «Голос» намагається продемонструвати свою політичну позицію, яка може привести до непередбачуваних наслідків.

«Мені видається, що тут є проблема у тому, що є прагнення політичного своєрідного хайпу. Відповідно, це таке рішення, яке спрямоване на демонстрацію політичної позиції партії “Голос”, представники якої були ініціаторами цього рішення. Ці довідки тільки запровадили у липні. Тому насамперед треба говорити про те, що, на жаль, ми зіткнулися з практикою, коли в момент вже реєстрації кандидатів в депутати місцевої раді ВР змінює правила гри. Це насправді не дуже добрий факт. Тому я тут пошлюсь на колишнього заступника голови ЦВК Магеру, який закликає депутатів все-таки таку довідку замовити собі і отримати, тому що наша політична реальність є непередбачуваною. Відповідно, треба на це дивитися більш серйозно і розуміти, щоб це не стало формальним приводом для торпедування політичних амбіцій тієї чи іншої людини, яка хоче балотуватися до місцевих рад», - пояснив він.