Названі кандидати, у яких є перспективи вийти у 2 тур виборів мера Києва
16.09.2020 17:00

Про те, у чому феномен зростання шансів Кличко вийти у другий тур з Пальчевським або Верещук в ексклюзивному інтерв’ю кореспонденту інтернет-видання Новини України – From-UA розповів політолог, голова Агентства моделювання ситуацій Віталій Бала.

За словами нашого співрозмовника, треба розуміти, що реально виборчої кампанії ще не було. Це тільки підготовчий етап.

«Крім Кличка всі інші хотіли, щоб їх побільше знали. По великому рахунку, це цифри стартової кампанії. Тепер все залежить від того, що встигнуть команди, бо часу залишилося небагато», - додає політолог.

На думку експерта, для Кличка головне завдання, якщо вже “ЄС” заявила, що не буде висуватися, а вони 2-3 у Києві, і їх голоси, це ще 10%, як мінімум, а, може, ще й більше, цього буде достатньо для того, щоб Кличко переміг у 1 турі. Далі, вважає наш співрозмовник, треба думати, яка буде коаліція у Київраді, і це для Кличка завдання №1, і скоріш за все, перемовини вже ведуться.

«Для Верещук головне завдання, щоб рейтинг партії, який є більший, як мінімум, напевно, рази у два, ніж її особистий, хоча, безумовно, партія їй вже допомогла завдяки “Слузі народу” і Зеленському, спробувати, щоб ці відсотки перейшли до неї. Якщо вона це може зробити, то вона найвірогідніший кандидат на 2 тур, бо ні у кого з інших кандидатів не має такого рейтингу, щоб вони могли пройти, навпаки, у них рейтинг менший», - резюмував наш співрозмовник політолог ВіталійБала.