Головний дипломат ЄС сьогодні зустрінеться з Президентом України
22.09.2020 07:29

Верховний представник Європейського Союзу із зовнішньої та безпекової політики Жозеп Боррель сьогодні відвідає Україну. Його візит анонсований на сайті Європейської комісії, передає УНН.

Очікується, що головний дипломат ЄС Боррель зустрінеться з Президентом України Володимиром Зеленським, міністром закордонних справ Дмитром Кулебою та міністром оборони Андрієм Тараном та відвідає Консультативну місію Європейського Союзу (EUAM) в Україні.

Це — перший візит Борреля в Україну з моменту, як він став Верховним представником ЄС. Планувалося, що він відвідає Україну ще у березні, але поїздку відклали через пандемію коронавірусу.

Як повідомляв УНН, за підсумками Ради ЄС на рівні міністрів закордонних справ глава європейської дипломатії Жозеп Боррель заявив, що глави МЗС Європейського Союзу вважають Олександра Лукашенка незаконно обраним президентом Білорусі, а минулі 9 серпня вибори в республіці нелегітимними. Проте країни-члени ЄС не мають одностайної думки щодо того, чи потрібно вводити персональні санкції щодо білоруського президента.