Стосується кожного: українців чекає посилення карантинних обмежень вже з 28 вересня
25.09.2020 09:07

З'явилася інформація про посилення карантинних обмежень з 28 вересня деяких містах України, передає ukrnewstoday24.site.

Рішення про те, що переглядають карантинне зонування, затвердили в ході сьогоднішнього засідання Держкомісії з питань ТБ і НС. Міністр Кабміну Олег Немчінов стверджує про те, що українській столиці вдалося покинути помаранчевої зони карантину, завдяки чому передбачається введення деяких пом'якшень для українців.

Відзначається, що вступ нового зонування, відповідно до рішення Держкомісії, передбачається вже в понеділок, 28 вересня, а дія - протягом наступних двох тижнів.

Тепер «червона зона» містить в собі Тернопіль і Бережани, де тепер не можна працювати громадському транспорту, торгово-розважальним центрам, кафе і ресторанам.

У відправленому в «жовту зону» Києві тепер допускається відвідування установ соцзахисту, де знаходяться люди похилого віку.

Якщо порівнювати з минулим зонуванням, то «червону зону» покинули деякі території. Зміни відпулися в :

- Чопі (Закарпатська область);

- Самбірському та Пустомитівському районах (Львівська область);

- Заліщицькому, Збаразькому та Тернопільському районі (Тернопільська область);

- Славуті і Волочиському районі (Хмельницька область);

-Каневі (Черкаська область);

- Гарцаевском і Кельменецькому районах (Чернівецька область).

Відзначимо, що там допускається торгівля деякими товарами, серед яких згадують про паливо, засоби гігієни, лікарські засоби, ветеринарних препаратах, кормах, агрохімікати та насінні, а також можна здійснювати банківську і страхову діяльність, медичну і ветеринарну практику і деякі інші сфери суспільства.

Примітно, що ті території, які знаходяться в «червоній зоні», не повинні в обов'язковому порядку закривати школи, бо вирішувати це питання повинні з залученням місцевих органів уряду.

Наостанок зазначимо, що розгляд обмежень здійснюють в індивідуальному порядку. Зокрема, цей тиждень ознаменувався для Ніжина дозволом на запуск громадського транспорту.