Політик пояснив, чому не варто шукати зраду у військовому забезпеченні
28.09.2020 12:00

Український політик Дмитро Лінько вважає, що не варто політизувати ситуацію з трагічною катастрофою військового літака з курсантами на борту.

Про це він розповів інтернет-виданню Новости Украины — From-UA.

Коментуючи загибель курсантів під Чугуєвом та версії причин трагедії, Лінько відмітив, що не робив би передчасних висновків до офіційних висновків експертів.

«Я би все ж таки дочекався остаточних висновків експертів об'єктивного розслідування цієї справи для того, щоб зрозуміти, що дійсно стало причиною аварії, і після цього уже давати коментарі. Дуже б не хотілося, щоб на цій жахливій трагедії, яка дійсно за масштабами, мабуть, найбільша в Україні за всю історію, щоб весь цвіт авіації української, одні з найкращих наших курсантів загинули. І щоб на цьому робити якийсь політичний піар, намагатися ставити якесь політичне протистояння, хтось на цьому заробляв собі якісь політичні бали. Це, мені здається, негідно все ж таки так робити. Тому тут потрібно в першу чергу дивитися на об'єктивну правдиву інформацію, що стало причиною», - зазначив він.

Політик також наголосив на тому, що не варто політизувати цю ситуацію і тим паче кричати про те, що в Україні військове забезпечення знаходиться на неналежному рівні.

«Якщо це дійсно застаріле обладнання, якщо це чиєсь недопрацювання, безумовно, потрібно робити не просто висновки, а мають нести відповідальність ті, хто це мав відповідати, чому так сталося. Безумовно, має бути найбільш жорсткою по закону відповідальністю. Зрозуміло, що в нашій державі багато проблем і в обороні, і в оснащенні і т.д. Але не варто зараз, ще поки ми не бачимо чіткої інформації, що сталося, робити якісь такі заяви, що наша оборона тріщить, що в нас усе так погано і т.д. Тобто не потрібно зараз аж занадто політизувати цю ситуацію», - резюмував співбессідник.