На Донеччині припинено діяльність СГ, який надавав послуги з конвертації коштів
28.09.2020 17:08

Як відомо, економіка повинна бути економною, але шлях економії на податках, зазвичай, веде до суду.

Як повідомило Головне управління ДПС у Донецькій області, працівники управління боротьби з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом, Головного управління ДПС у Донецькій області викрили схему ухилення від сплати податків фізичною особою-підприємцем, який надавав послуги з «обналу» за відповідний процент винагороди.

Якщо більш детально, то зазначеною фізособою оформлювалися первинні документи на постачання різноманітних товарно-матеріальних цінностей на адресу покупців, які фактично їм не надходили, а грошові кошти, отримані за цю «фіктивну» продаж, конвертувались у готівку через термінали банківських установ, і у подальшому, за вирахуванням певного відсотку, передавались підприємствам - замовникам. Протягом 2016-2018 років фізичною особою – підприємцем було переведено у готівку понад 14 млн гривень.

В результаті відпрацювання схему ухилення від оподаткування було припинено, сума нанесених збитків державі за рахунок заниження бази оподаткування платником єдиного податку 2 групи склала понад 5,5 млн гривень.

Як прокоментувала Ірина Долозіна, в.о. начальника ГУ ДПС у Донецькій області, податкова Донеччини і надалі буде руйнувати усі «підприємливі» схеми з ухилення від оподаткування, адже для розвитку бізнесу Донецького регіону і всієї України дуже важливі рівні конкурентні умови, максимум прозорості та довіри. А також повідомила, що тільки за останній тиждень фахівцями податкової служби було виявлено 7 СГ, які відповідають критеріям ризиковості, та упереджено формування схемного кредиту на суму 20,3 млн грн ПДВ.