Українська делегація в жовтні поїде в Іран на переговори щодо збитого літака МАУ
01.10.2020 11:16

Українська делегація, затверджена указом президента України, поїде в Тегеран на переговори щодо збитого у січні літака МАУ.

Про це в ефірі Громадського радіо заявила т.в.о. директора Департаменту міжнародного права МЗС України Оксана Золотарьова.

За її словами, переговори в Ірані будуть продовженням раунду переговорів, які відбулись 30 липня у Києві.

«Делегація затверджена указом президента України, від червня цього року, цим же указом президента затверджені директиви, але нажаль для нас вони мають гриф «обмеження доступу».
Делегація складатиметься з представників авіаційних органів, правоохоронних органів, військових, юристів та дипломатів.

Порядок денний цієї зустрічі ще остаточно не погоджений, орієнтовні дати – це 19-20 жовтня, а зустріч планується в Тегерані», – каже Золотарьова.

Також вона додає, що Україна може перейти до питання обговорення компенсації тільки після того, як встановлять, що тоді сталось у небі над Тегераном і «будемо впевнені, що технічне і кримінальне розслідування проводиться Іраном у відповідності до всіх найкращих світових стандартів, і всі винні понесуть покарання».

«Пройшов тільки перший раунд переговорів, очікувати якогось прориву – не варто.
Говорити про компенсації ми будемо тільки у багатосторонньому форматі Україна- Канада-Швеція-Англія- Афганістан разом з Іраном», – підсумувала Золотарьова.