Блогер пояснив, чому завдяки владі «Укроборонпром» може стати збитковим
07.10.2020 12:00

Український політик, блогер і кандидат у мери Києва Борислав Береза переконаний, що якщо «Укроборонпром» не змінити курс, то стане таким же збитковим, як і «Нафтогаз».

Про це він розповів інтернет-виданню Новости Украины — From-UA.

Коментуючи вчорашні перестановки в «Укроборонпромі», Борислав Береза зазначив, що Абромавічус хотів давно звільнитись, однак питання у причині такого бажання.

«Наскільки мені відомо, Ігор Сміляньский сам вийшов з Наглядової ради, бо йому, як структурі, яка має відношення до торгівлі зброєю, а він керує “Укрпоштою”, міжнародні компанії відмовляли у кредитуванні. І для того, щоб отримати цю можливість, він пішов. Це інформація, яка підтверджена. Це перше. Друге. Пан Абромавічус вже давно хотів покинути це місце, питання у тому, чому він хотів це зробити. Або йому не давали робити те, що він хотів, або він не бачив себе далі в команді. Це запитання до нього, і треба, щоб він відповідав, а не щоб ми здогадувалися. Яке завдання зараз перед “Укроборонпромом” і що ми побачимо? Тут є два варіанти. Або в “Укроборонпромі” все зміниться і ми побачимо нову потужну військово-промислову машину, або ми побачимо, як розвалили одне з найпотужніших виробництв, яке є, тому що питання стоїть саме у тому: яким буде він після того, як прийде нове керівництво, чого воно хоче досягнути. Тому що коли ми бачимо заяви “Нафтогаза” про збитки, постає питання, чи не хоче керівництво країни, щоб в Україні з'явилось ще одне потужне виробництво, яке теж буде збитковим», - пояснив політик.