Будівельна мафія іде до Київради. Що скажуть кияни?
09.10.2020 16:14

Експерти проаналізували зв’язки між списками УДАР, Слуга Народу та Батьківщина і довели, що через ніби-то різні партії до Київради заходять учасники однієї корупційної схеми.

В Києві вже давно сформувалась будівельна мафія, яка обертається по орбіті Дениса Комарницького, одного з наближених колишнього мера Києва, Леоніда Черновецького. На цій орбіті є і Слуги народу, і УДАРівці, і представники партії Батьківщина.

До прикладу, дехто Володимир Шарій, кандидаті у депутати Київської міської Ради за списками УДАРу.

Шарій був причетний до незаконної забудови острова Жукового, де звели палац одному з соратників Януковича, Юрі Єнакієвському,. Тобто Володимир Шарій – представник будівельної мафії і регіоналів.

Наразі ж він є чинним депутатом та директором КП «Спецжитлофонду». Це підприємство займається утриманням житлового фонду столиці і виступає в якості замовника при здійсненні ремонту, реконструкції, будівництва житлових будинків і споруд. Також КП "Спецжитлофонд" може залучати інвестиції для аналогічних робіт в нежилому фонді і паркінгах.

Одночасно, за списками Слуги Народу в Київраду балотується підлеглий Шарія – Юрій Леонов. Юрій обіймає посаду начальника відділу земельних відносин КП «Спецжитлофонд».

Обидва ці чиновники, за даними аналітиків, є ставлениками Дениса Комарницького, адже саме він ввід одного до списків УДАРу, а іншого – до слуг народу.

Таким чином, керівники підприємства, яке відіграє ключову роль в схемі отримання тендерів компаніями Дениса Комарницького, віддаючи підряди КП «Спецжитлофонд» його фірмам, балотуються до Київради від ніби-то різних партій, однак, з очевидним наміром продовжити працювати командою.

Це вже не перший доказ того, що вибори до Київради це дуже серйозна спроба підім’яти під себе Київ, досягши абсолютної більшості шляхом коаліції між Слугою Народу та партією УДАР.