Стало відомо, як далі буде працювати закон про землю
16.10.2020 13:30

Земля тепер буде ближче до людей. Про це в ексклюзивному коментарі кореспонденту інтернет-видання Новини України – From-UA розповів радник президента зі стратегічного планування на позаштатній основі Володимир Лапа.

Коментуючи заяву Зеленського про те, що землі переходять у власність місцевих ОТГ, наш співрозмовник зауважує наступне: «Очевидно, що було сказано, що закон про обіг земель — це про право розпоряджатися своєю землею людям, власникам землі».

«А що стосується переходу в управління земельним ресурсом з державної форми власності у комунальну, передачі цих земель у комунальну власність, то це було зроблено вчора через указ президента по певному обсягу, достатньо великому, земель — по 2 млн. І плюс 2194 — законопроект, зареєстрований у ВР, який закріплює ці положення у законодавчому полі», - додає єксперт.

«Відповідно управління передається із центру згідно кадастру до органів місцевого самоврядування, ближче до людей», - резюмував наш співрозмовник радник президента Володимир Лапа.