Політолог пояснив, чому політика Зеленського схожа на політику Партії регіонів
19.10.2020 14:00

Володимир Цибулько вважає, що візит президента України до Варфоломія - це наслідки його реваншистських настроїв щодо УПЦ МП.

Про це політолог розповів інтернет-виданню Новости Украины — From-UA.

Коментуючи зустріч Зеленського у Туреччині з Варфоломієм та можливість того, що президент продовжує політику Порошенка в плані церков, Володимир Цибулько відмітив, що це швидше продовження політики Януковича і пояснив чому.

«Справа у тому, що Зеленський і його влада аж занадто захопилися реваншистськими настроями щодо УПЦ МП. Як відомо, Сергій Трофімов, перший заступник керівника Офису президента, взагалі чи-то не диякон в УПЦ МП. Це така демонстративна політика, схожа на політику Партії регіонів. Очевидно, що це має зайти занадто далеко, і з'явилась позиція урівняти це. Зрозуміло, що візит до Ердогана не міг не включати і візит до Варфоломія. Багато у чому позиція Варфоломія погоджувалась з офіційними владами Стамбула. Тому цей візит до Варфоломія був прийнятий як жест комплексу доброї волі, який свідчить про наміри української влади до стратегічного партнерства», - сказав співрозмовник.