Глобальна модернізація житлового сектора. Шинкаренко розповів, як змінити Славутич
20.10.2020 18:13

За допомогою комплексної моделі «ЕСКО-енергоменеджмент» можна сильно змінити місто Славутич, що на Київщині, залучивши при цьому кошти інвесторів та міські. Такими думками поділився в інтерв’ю кандидат у мери Славутича Михайло Шинкаренко, повідомляє Вибір.

«Ті ж енергосервісні контракти за допомогою комплексної моделі “ЕСКО-енергоменеджмент” можна перенести на житловий сектор. Ми не маємо грошей державних, ми не маємо коштів міського бюджету для того, щоб запровадити комплексну енергомодернізацію Славутича, але механізм «ЕСКО» дозволяє залучити інвесторські кошти, співфінансування з міського бюджету та перейти до глобальної модернізації житлового сектору. Це процес встановлення індивідуальних теплових пунктів, це утеплення будинків, це заміна вікон, що надасть можливість людям зменшити фінансове навантаження на оплату комунальних послуг з одного боку, а з іншого боку – модернізувати наше комунальне господарство», – наголосив він.

На думку Шинкаренка, задача мера – це розв’язання в тому числі і глобальних проблем.

«Мер обов’язково має думати та дбати про перспективи розвитку міста. Треба розуміти, яким місто буде через 3, 5, 7, 10 або 12 років, що для цього треба зробити та куди ми рухаємось. Я вірю, що Славутич може стати пілотом успішності всієї України», – зазначив він.

Нагадаємо, кандидат на посаду міського голови Михайло Шинкаренко у відвертому інтерв’ю відповів на провокаційні питання.

Повна версія інтерв’ю: