Політик пояснив, чому «Слуги народу», ультраправі і нацистські партії провалилились на виборах
26.10.2020 15:20

Володимир Чемерис вважає, що ці вибори довели, що українці вимагають системної зміни політики, яку ні Зеленський, ні його партія не можуть впровадити.

Про це український громадський і політичний діяч розповів інтернет-виданню Новости Украины — From-UA.

Коментуючи те, що СН майже ніде по Україні не взяли перші місця на виборах, Володимир Чемерис пояснив, чому так сталось і що до цього призвело.

«Очевидно, що отримавши такий феноменальний результат на виборах минулого року — президентських і парламентських, отримавши монобільшість в парламенті і посаду президента, “слуги народу” не виконали жодного з сподівань, які на них покладав український народ. Тобто не було зроблено жодного кроку до встановлення миру, не було відновлено громадянські права, не було відновлено незалежність України, не було змінено соціально-економічну політику. Тому голосування на місцевих виборах, хоча вони і називаються місцевими, але законодавство і бюлетень були влаштовані так, що люди в першу чергу голосували за політичні партії. І тут ми бачимо повний провал “слуг народу”, особливо болючий в Києві і Одесі, де всі мажоритарні округи навіть не вийшли в 2 тур. Це оцінка українцями політики, яку проводила правляча партія», - пояснив він.

Політичний діяч також додав, що ці вибори стали провальними не лише для президентської партії, а і показало ставлення суспільства до ультраправих і нацистських політичних сил.

«Заодно хочу додати, що провалилися ультраправі партії і нацистські партії. Нацкорпус взагалі в межах похибки, а “Свобода” ледве-ледве пройшла у Львівську міську раду. Це теж оцінка українців. Без сумніву, українці вимагають системної зміни політики взагалі — економічної, зовнішньої, внутрішньої політики. Це видно по тому, що ті політичні сили, які показали, що ті сподівання, які не справдив Зеленський, вони можуть виконати. Я маю на увазі в першу чергу ОПЗЖ і партію Шарія, яка пройшла у великих містах на сход і і півдні України. Це означає, що українці вимагають зміни цієї політики, тому що73%, які отримав Зеленський минулого року, вони були наслідком невідповідності політики тодішнього правлячого класу до прагнень українського народу. Зараз ми бачимо таку ж невідповідність політики Зеленського до прагнень українського народу. Це така підказка, а можливо, навіть просто волання, що політику треба міняти. Чи зробить це Зеленський? Дуже велике питання. Він вже мав 1,5 роки для того, щоб це зробити, але не зробив. І враховуючи в першу чергу, що ми маємо уряд і президента, як і попереднього президента і уряд, які повністю керуються зовнішніми чинниками, то я маю певний песимізм відносно того, що ті результати приведуть до змін в нашій політиці. Якщо не буде змін зверху, то неминуче такі зміни будуть знизу», - резюмував співрозмовник.